fredag 13 juni 2008

Eslövs BK vs. Hässleholms IF: 4-0

Okej, så här är det, min farsa är inte bara göing, utan också under sin ungdom en stor supporter av de grönvita. Ändå stannade han hemma idag och såg Italien-Rumänien och tur var kanske det, för hans grönvita åkte på storstryk.

EBK dominerade matchen från början och spelade med sin försvarslinje på mittplan. Sen skulle det första målet i HIF-buren sitta så tidigt som i 13e minuten, efter att Robert Larsson petat in en straff till följd av att en HIF-spelare tagit bollen med hands i straffområdet.

Efter det skulle EBK ha initiativet, men HIF hade ett par halvchanser i de sena 20-minuterna med bland annat en chans till 1-1, vilken räddades fint av EBK-goalien Magnus Nilsson, som för övrigt spelade utmärkt de få gånger i dag som han behövde röra bollen.

Sedan skulle EBK återigen dominera, det var målchanser, bland annat en av Wissam Webhe i 43e minuten.

Men det var efter halvtid som saker skulle börja hända. Jag vet inte vad HIFs tränare sa till sina mannar i omklädningsrummet, men det kan inte hav varit något upplyftande, för varken HIFs försvar eller anfall funkade efter halvtid. 2-0 genom "Trolle" kom redan i 49e minuten, följt av 3-0 i 50e minuten och 4-0 i 55e minuten, bägge de två sista av Wissam Webhe. Wissam var nära hat trick i 74e minuten och HIF var nära 4-1 i 86e, när ett HIF-skott träffade målribban i EBKs mål.

Kort sagt, EBK får MVG för den här matchen och jag kan bara konstatera att just nu är det riktigt roligt att följa Eslövspågarna!