torsdag 19 juni 2008

RECENSION: Ultimo Asalto, "Solos contra todos"

Artist: ULTIMO ASALTO
Titel: SOLOS CONTRA TODOS
Format: CD
Genré: OI!

Oi! på spanska har blivit allt mer populärt under de sista åren, även om de har en lång inhemsk tradition på det området som går tillbaka till 80-talet.

Oi! på spanska är bra, mycket bra, och det gäller Ultimo Asalto också, även om detta är ett Barcelonaband och man därför gärna vill hitta något dåligt med ett band som kommer från samma stad som fotbollslaget man tycker så illa om, men det går inte.

Musikaliskt är det här brutal oi! med finess, det är nästan metal ibland och jag tror man kan hitta en del RAC-influenser, såväl som Vikingarock-influenser, på en bild av bandet på en annan skiva jag har med dem poserar en i bandet med en Ultima Thule-tischa i alla fall och visst låter bandnamnet som en nod i våra inhemska exportprodukts direction.

Jag tror däremot inte att man kan hitta några RAC-influenser i texten, utan det är ganska straight forward skinhead stuff, om barer som aldrig dör, om att stå ensamma inför världen eller en för alla och alla för en, eller arbetarklassens livsstil och sviniga snutar.

Kort sagt, jag rekommenderar verkligen den här plattan.

Inga kommentarer: