måndag 30 juni 2008

INTERVJU: Matte från Frontlash

Frontlash är ett av Sveriges äldsta ännu aktiva HC-band och det är en ära att få intervjua dem. Kolla in deras Myspace-sida om du vill.

VfE: Ni håller på att släppa en skiva i USA, kan ni berätta mer om det, vad det är för label och hur ni fixade dealen?

FL: Plattan"fall back to zero" är redan ute! den släpptes i början av mars i USA och vi fick våra plattor timmarna innan våran relese fest som var 28 mars.

Tanken var först att vi skulle släppa CD..n på det Itaienska bolaget Countdown Records (som tidiagre släppt CD..s med Danny Diablo,Puerto Rican Myke & Vendetta),så blev det inte men en kompis som heter Carlo(trummis i Vendetta) som arbetar för Countdown Records ordnade en deal för oss med det nystartade USA bolaget Sliptrick Records,bossen som heter Jay diggade vårat nya material.

Vi gick även själva in med pengar i dealen där av startade vi vår egen label "south side records".
Plattan innehåller 10st HC låtar på under 26minuter,vi körde även in en Agnostic Front cover på plattan,en låt gästas även på sång av Eddie Sutton från det legendariska NYHC bandet Leeway.
Det var verkligen fett att vi fick med Eddie på plattan.

CD finns att köpa för 100kr inkluderat frakt från våran myspace www.myspace.com/frontlash skicka e-post till frontlash_sthlm@hotmail.com

Plattan borde till tala folk som gillar Agnostic Front,SOIA,Madball,Terror;Hoods & Cro-Mags.

VfE: Kommer ni att spela utomlands nu i samband med det nya skivsläppet?

FL: Vi får se om vi lirar utomlands men någon längre turné blir det inte. Jag blev nämligen pappa till en välmående dotter den 16 mars, och vill inte vara borta någon längre tid från min familj.
Alla i bandet jobbar så vi får se om vi kan ta ledigt några dagar framöver och köra en kortare turné.

I vilket fall så kommer vi att lira på Capital Chaos festivalen den 16 augusti på Tantogården i STHLM.

VfE: Vad jag har hört av ert nya material, så låter det brutalare och mer välspelat än ert gamla, vad har lett fram till ert nya sound?

FL: Det är mer välspelat vi har ju utvecklats som musiker under åren, brutaliteten i våran musik har alltid funnits där. Några spår på plattan är skrivna 03 och ett spår är från 94 och några blev klara precis dagarna innan vi gick in i studion så det är nog både old school & new school, plus att vi ville verkligen fick till en bra ljudbild

VfE: Har ni fått ta mycket skit genom åren från de mer politiskt korrekta hc banden för era texter och era inspirationer? (Det jag syftade på var mest låten ”Terrorist Hunter” på en av Brewed In Sweden comperna, som jag tror pk_are kan misstolka som islamofobisk)

FL: Jag vet inte vad du syftar på… Vi har alltid gått vår egen väg och har inte tagit eller fått skit från någon. Frontlash består av fyra grabbar med olika åsikter om det mesta.

New York hardcore scenen med band som Madball,Cro-mags,Agnostic Front,Sick Of It All,Warzone har alltid influerat våran musik , även den gamla death metal scenen har haft en viss inverkan.

VfE: Är någon i bandet straight edgare? Om inte, vad tycker ni om att spela under alkoholpåverkan?

FL: Ingen i bandet är eller har varigt eller är straight edgare.

Vi brukar dra i oss några öl innan ett gig ,på relese spelningen var jag och Totte våran trummis nyktra.

Det är upp till var och en om man vill dricka men man ska fan kunna leverera bra på scen.

VfE: Necros ”Conquest for death” eller Negative Approachs ”Total Recall”?

FL: NA total recall så klart ready to fight!!!!

VfE: Vilka fotbollsklubbar hejar ni på?

FL: Själv är jag helt ointresserad av footboll..s klubbar ,men självklart håller jag på Sverige om det är VM eller EM ,då brukar jag kolla matcherna.

VfE: Vad tror ni om fotbolls-em i sommar? Vem tar hem pokalen och hur går det för Sverige?

FL: Sverige Sverige Sverige!

Inga kommentarer: