tisdag 1 april 2008

INTERVJU: Killarna från Sinners Since Birth om musik, fotboll och hästskokastning

Sinners Since Birth är ett av de nya, unga svenska oi!banden och kan sägas ha en del gemensamt med The Disputes och Bad Shermans (när kommer det en comp. med dessa band?). Jag har ingenting att klaga på när det gäller musiken och jag har hört att de är schyssta grabbar privat från gemensamma vänner, så hur kan det gå fel?

Men ta mig inte på orden, kolla själv in deras Myspacesida!


VfE: Ni har ett ganska originellt bandnamn, hur kom ni på det?

SSB: Det var Ace som kom med namnförslaget när han började i bandet. Just då så hade vi varken bandnamn eller någon vidare fantasi, så när han kom med förslaget så tyckte vi att det stämde bra in på oss.

VfE: Vilka synder gör ni er skyldiga till sådär till vardags?

SSB: Till vardags är vi ett par skötsamma individer som går till våra arbeten, dammsuger, diskar och läser morgontidningen.

När däremot helgen börjar smyga sig på, så tittar syndarna i oss fram.
Vad som brukar hända då låter vi dock vara osagt..


VfE: Hur fick ni dealen med Bandworm Records?

SSB: Det var faktiskt tack vare att vi lagt upp några av våra låtar på Myspace.
De hade på nått sätt hittat oss där och gillade det de hörde helt enkelt,
Vi fick en förfrågan om vi ville släppa något på deras bolag och vi var inte
sena med att tacka JA!

Det kändes nästan overkligt att ett sådant pass bra bolag ville släppa något med just oss!

Tidigare så har vi ju släppt en demo och en MCD helt själva, men nu så är det helt plötsligt ett bolag som säljer våran musik på nätet och det känns faktiskt rätt grymmt.

Vi hoppas att de vill släppa en fullängdare med oss så småningom, annars får vi ta den saken i egna händer.. vi har material till en hel platta, så vi är duktigt sugna på att spela in!

VfE: Hur var det att spela på Pikes födelsedag tillsammans med Agent Bulldogg?

SSB: Jadu.. för de första så trodde vi nog aldrig att vi någonsin skulle få chansen att se dem live, ännu mindre att få spela med dem. Så det var riktigt jävla roligt att vi fick göra det! Det är ju mycket tack vare Bulldogg att det finns svenska Oi! band idag.. de har nog inspirerat de flesta på många sätt. Hela kalaset var hur bra som helst och alla banden gjorde riktigt bra ifrån sig, det dracks en hel del och där var mycket trevligt folk.. en riktigt lyckad afton helt enkelt.

VfE: Vad tycker ni om att många unga skins idag dissar vikingarocken? Man får ibland intrycket att vikingarock inte är skinhead-pk.

SSB: Det är upp till var och en om de vill lyssna på Vikingarock eller inte, däremot så kan man fråga sig hur vissa kan sitta och gnälla på hur mycket de hatar Vikingarock pga de patriotiska texterna, när de sedan glatt sjunger med i texter av t ex Dropkick Murphys, Perkele eller Agent Bulldogg som också sjunger om kärlek till sitt land i vissa texter.

Vikingarocken har inte särskilt mycket gemensamt med skinnskallekulturen i sig, men om man nu gillar det så ska man väl få göra det? Gillar man det inte så behöver man inte lyssna på det.

Vi har inte särskilt mycket till övers för politisk korrekthet åt varken det ena eller det andra hållet.



VfE: Jag är själv från skånska landsbygden och här har utsocknes alltid fått det svårt. När vi var tonåringar brukade vi samlas på discon och så och starta bråk med alla som inte var från byn. Anledningen till att jag berättar det är att jag vet att Karlskrona är en marinstad. Hur behandlas värnpliktiga av infödda i Karlskrona och vice versa?

SSB: Det finns historier man skulle kunna sitta och skriva ner här, men det skulle ta alldeles för lång tid, hehe.

Lumpare är ett störningsmoment skulle man kunna svara lite kortfattat.



VfE: Vilka sporter gillar man i Karlskrona? Vilka fotbollslag hejar ni på?

SSB: Den enda sport vi sysslar med personligen är att dricka öl, och vi gillar det också! Vi har inte så mycket tid över åt annan sport.

VfE: Hur går det i årets fotbolls-em? Vem tar hem pokalen och hur går det för Sverige?

SSB: Vi kommer att ha fullt upp med att titta på EM i Hästskokastning, så vi missar fotbollen, hahaha.

Inga kommentarer: