lördag 3 maj 2008

Eslövs BK vs. Höganäs BK: 2-0

Nu börjar saker hända! Jag är positivt överraskad efter dagens match. Höganäs spelade nämligen ganska jämnt med EBK i första halvlek och jag var beredd på en 0-0-match fram till första stoppminuten i första halvlek, när Simon Olsson i EBK visades ut efter två gula kort. Då var jag beredd på att EBK skulle förlora.

Men istället tände det till för EBK och det var ganska jämnt med ett par fina målchanser åt båda lag fram till 59e minuten, när Vissam Webbe byttes in och vilket inbyte det var! Vissam är kanske den spelare som mer än andra kommer att rädda EBK efter Jörgen Nilssons "bortgång". Snacka om supersub!

Vissam gjorde 1-0 bara minuten efter sitt inbyte och var väldigt nära att göra 2-0 flera gånger och det hade blivit 2-0 i 68e minuten om det inte vore för HBKs heroiska försvarsspel framför mållinjen. Dessutom spelade han väldigt effektivt på egen planhalva också. Så håll ögonen på Vissam, för han kan gå långt!

2:a målet för EBK kom dock så småningom i 89e minuten, men inte av Vissam, utan av en spelare som är mångas favorit, nämligen nr 6, Andreas "Trolle" Nilsson.

Fortsätter EBK att spela så här motiverat, så kan vi klara oss från nerflyttning den här säsongen, något som jag inte var övertygad om i halvtid.

"Okej...", kanske du säger, "...Höganäs är tabelljumbo." Det stämmer, min gode herre, men tag i akt att vi spelade med en man mindre halva matchen och vann ändå med hela två mål mot noll, det säger väl något? Lägg sen till att de, likt oss, spelade lika mot Stavsten/Ymor, återigen det något som skvallrar om deras skicklighet.