lördag 31 maj 2008

Eslövs BK vs. IF Lödde: 2-1

Wissam Webhe, som jag har bett min bloggs läsare hålla ögonen på blev utsedd till hemmalagets mest värdefulla spelare och det väldigt rättvist. Han har på ganska kort tid lyckats bevisa vilken tillgång han är för laget, även om han inte gjorde några mål i den här matchen.

En annan spelare som spelade riktigt bra innan han fick sitt andra gula kort i 89e minuten var mångas favorit i EBK, Andreas "Trolle" Nilsson. Han låg bland annat bakom ett riktigt fint anfallsspel i 51e minuten, vilken resulterade i en hörna för EBK, men inte heller Trolle lyckades göra något mål.

Båda lagen öppnade väldigt bra och det var mycket engelskt spel, fram och tillbaka, med många frisparkar. IF Lödde får man nog säga var det lag som spelade mest fysiskt, för redan i 7e minuten var Niklas Söderström i EBK så skadad att han tvingades bytas ut, men mig veterligen kom det inte upp några kort. Ytterliggare en EBK-spelare, Fredrik Crepin skulle bli så skadad att han fick bytas ut och det så tidigt i matchen som i 29e minuten. IF Lödde hade då redan hunnit göra 1-0 på straff, genom Robinn Sander i 19e minuten, efter grovt klanteri i EBK-försvaret.

Om jag vid det laget trodde, med ett måls underläge och två tidiga byten, att matchen var avgjord, så var det inget mot vad jag trodde i 36e minuten, när Robinn Sander la sin andra straff för IF Lödde, men tack och lov lyckades EBKs duktige målvakt Magnus Nilsson rädda den och det riktigt snyggt, till och med.

Under resten av första halvlek hände inget speciellt, men i 48e minuten visade domaren att han var ganska rättvis och gav EBK en straff, vilken Robert Larsson la och satte in, vilket betydde att det stod 1-1 och hemmapubliken var euforisk.

EBK skulle nästan helt, med ett par farliga chanser för IF Lödde som undantag, dominera andra halvlek, vilken var betydligt trevligare att beskåda än den första, särskilt eftersom Dennis Nilsson i EBK petade in 2-1 i 73e minuten och EBK lyckades återigen vända underläge till något bra.