söndag 17 februari 2008

RECENSION: Desmond Dekker & The Aces, "Intensified"

Artist: DESMOND DEKKER & THE ACES
Titel: INTENSIFIED
Format: CD
Genré: REGGAE

Efter att ha släppt en ganska medioker platta under det ganska missvisande namnet "Action!", för det finns ganska lite action på det albumet, undantaget hitten "007 (Shanty Town)", så kom 1968 ett mästerverk från Desmond Dekker under namnet "Intensified".

Den här skivan är en riktig mörsare! Full av dansvänliga klassiker inom genrén sen rocksteady/tidig reggae. Här finns inget 70-tals-aktig, nersölad, drogromantik och rastafarianism, här finns sånger om lite av allt i livet, en sång "Ah it mek", som handlar om Dekkers lillasyster, en sång om hur svårt det är att överleva i det moderna samhället, "Poor me Israelites" och givetvis en sång om sk rudeboys, dvs Jamaicanska gangsters, "Rudeboy Train", såväl som ren partymusik i form av titelspåret "Intensified".

Sanningen är att det inte finns en enda dålig låt på skivan. Det här är Desmond Dekkers klimax, inget han gjort före eller efter är lika bra som den här, den rekommenderas varmt åt alla babyskins jag sett på stan nyligen. Låt mig nu se er på Ekevalla också!

Inga kommentarer: