söndag 24 februari 2008

RECENSION: Blandade artister, "Skinhead revolt"

Artist: BLANDADE ARTISTER
Titel: SKINHEAD REVOLT
Format: CD
Genré: REGGAE

Detta är, tillsammans med Symarips "Skinhead revolt" ett måste i varje sussed skinheads skivsamling.

"Skinhead revolt" är dock, till skillnad från Symarip, en samlingsskiva som innehåller något av det bästa som Skinhead reggaeperioden hade att erbjuda.

Precis som Symarip-plattan (läs min förra recension!), så kan man lugnt påpeka att låtarna som handlar om skins, Joe the boss "Skinhead revolt" och Hot rod all stars "Skinhead speaks his mind", är de klart sämsta på plattan. Kanske kan man också säga att de tillhör det värsta inom musikhistorien, värre än dansband och schlager och precis lika kommersiellt. Kort sagt, de suger verkligen.

Men överse skinheadlåtarna och sikta in dig på en hel rad klassiker! Här finns den av Massive Attack covrade "Got to get away" av The Paragons, den psykedeliske reggaens mästare, Lloyd Charmers har hela två spår med, "In the spirit" och "Death a come" och de rockar verkligen båda! Skivan innehåller hur många klassiker som helst och i princip kan man säga att allt som kommer efter spår 10 är rent guld. Jag tänker inte räkna upp dem, för då blir det bara tråkigt att läsa.

Om du kallar dig skinnskalle har du ingen ursäkt att inte köpa den här plattan, för du är väl inte historielös?

Inga kommentarer: