söndag 16 mars 2008

INTERVJU: Killarna från Rabalder

Jag upptäckte det här norska bandet när jag bodde i Norge. De spelar kompromisslöst old school hardcore, ibland med norska, ibland med engelska texter.

Jag kan verkligen rekommendera alla att kolla in bandets Myspacce-sida, för det här är hur bra som helst!


VfE: Hur har er platta blivit mottagen?

R: Det har varit lite hugget som stuckit. En del gillar den, en del hatar den, det är väl som det skall vara.

VfE: Har ni spelat på några större konserter?

R: Jodå, tillsammans med bla GBH, Cockney rejects, total chaos, Susperia. Vi skall headlina en konsert i stavanger i april också.

VfE: Ni är ett hårt arbetande, ungt band i en musikstil som får väldigt lite utrymme i radio/tv. Vad tycker ni om det och vad tycker ni om tv-program som "Idol"?

R: Vi skiter egentligen i att det inte är så mycket i media. Hardcore är bäst som underground. Intervjuer och recensioner på internet är ju allright. Idol är som AIDS, jävligt irriterande , och du blir aldrig kvitt det.

VfE: Är någon i ert band sXe? Vad tycker ni om sXe överhuvudtaget?

R: Folk får göra vad de vill, vi äter kött och dricker öl.

VfE: Ni är med i "Sounds of Unity" och det var ett av mina favoritband också, Brawl. Vet ni varför de la av? Är de kvar i scenen?

R: Vokalisten i Brawl er vår "mentor" och bokar mycket i hardcorescenen, men Brawl är nog helt slut och spelar inte mer. Vi har tagit över stafettpinnen. Rabalder är det nya brawl.

VfE: Tårnåsen ligger inte så långt från Kolbotn, väl? Vad tycker ni om Kolbotns damfotbollsklubb? Vilka andra fotbollsklubbar hejar ni på? Ni kanske rent av är aktiva i Enga-klanen?

R: Vi gillar damerna, men inte fotbollen. Vi hejar inte på så mycket. Enga är ju bra. Vi spelade en jävligt cool coverlåt av brawl som handlar om Vålerenga.

VfE: Vad tror ni krävs för att Norge skall börja spela stora mästerskap igen? Måste Drillo komma tillbaka? Hur tror ni det går för honom i Irak?

R: Nu är väl drillo hemma igen? Norge suger.

VfE: Vad tror ni om fotbolls-EM i sommar? Vem tar hem pokalen och hur går det för oss, er "söte bror"?

R: Hoppas ni vinner, eftersom vi är så jävla dåliga. Lycka till! Kram och kyss från Norges svar på Spice Girls!

Simen, Petter & Preben (-glenn) RABALDER

Ps. Säg till om du vill att vi ska spela din mormor ur tv-rummet en dag!!

Inga kommentarer: