måndag 24 mars 2008

RECENSION: Blandade artister, "United skins"

Artist: BLANDADE ARTISTER
Titel: UNITED SKINS
Format: LP
Genré: OI!/PUNK

Folk må tycka vad de vill om Skrewdriver, men blundar man för musiken de släppte innan Ian blev politisk på riktigt, så gör man sig själv en otjänst, för tidiga Skrewdriver är svårslaget när det gäller streetpunk med attityd.

Med på den här plattan finns två låtar av Skrewdriver, klassikern "Antisocial" och "Boots & braces", också den helt okej, om än inte lika bra som "Antisocial".

Den här plattan är en samlings-LP med lite mer obskyra oi!- och punk- band som kom under tidigt 80-tal, precis som de flesta andra oi!-comper, så finns det också en poet med, Mick Furbank, som också har tecknat en uppsjö av klassisk skinheadgrafik. Det som gör Furbank's "Lament of the terraces" lite mer unik är att han tillsatt trummor och bas till sin poesi, man får värsta LKJ-vibbarna av det här.

Förutom Skrewdriver, så är nordirländska Control Zone den bästa akten på compen, deras "Johnny, Johnny" är riktigt bra. Bra är också TDA med sin "Life in a plastic bag" och "TDA", de låter som Discharge, men har ett lite mer jordnära perspektiv i sina texter. Jag har hört ett rykte om TDA, att de skulle vara Skrewdriver minus Ian, men det är jag inte säker på.

Hursomhelst, köp den här plattan om du kommer över den, den är värd vad du får ge för den, om inget annat så för de två Skrewdriversångerna, vilka som sagt håller hög kvalité.

Inga kommentarer: