onsdag 26 mars 2008

Sverige får stryk!

Ikväll händer det, landskamp mellan Sverige och Brasilien och Sverige kommer att få stryk. Det är inte det samma som att säga att jag vill att Sverige får stryk, men man kan inte blunda för verkligheten, Sverige kommer att få stryk.

Sverige har en enda fördel och det är att matchen spelas i London. Publiken kommer helt klart att vara på Sveriges sida, eftersom a)det är billigare för svennar än för brassar att ta sig till London och b)engelsmännen hejar alltid på "the underdog".

Varför kommer då Sverige att få stryk? Jo, därför att Brasilien har gjort självkritik efter debaklet i VM 2006 och spelar på ett helt nytt sätt. Sverige har däremot fortsatt på samma gamla sätt, placera Zlatan framför målet till motståndarna och passa långbollar åt honom. Nu är Zlatan skadad och inte med och även om han kan göra snygga mål, så är hans styrka att agera magnet åt försvarsspelarna och passa andra, fria, lagmedlemmar. Sverige, hade med andra ord inte haft en chans även om Zlatan vore frisk. Som det är nu, så kommer Sverige att vara desorienterat och inte veta hur man skall spela. Sant, laget har både Ljungberg och Mellberg, gamla rävar, men om det är nåt Sverige visat, så är det att vi inte klarar inkorporera individuella talanger i ett lag.

Nej, Sverige får gärna motbevisa mig, en seger mot Brasilien, så här före EM hade suttit fint, men jag tror tyvärr att jag kommer att få rätt.

Inga kommentarer: