fredag 21 mars 2008

RECENSION: Blandade artister, "Love a go go"

Artist: BLANDADE ARTISTER
Titel: LOVE A GO GO
Format: CD
Genré: NORTHERN SOUL

Till att börja med måste jag erkänna att jag nog inte är den ideale recensenten för den här plattan, för det här är musik som är avsedd att dansas till och jag kan verkligen inte dansa.

Men trots det, så står jag på mig och recenserar.

Northern soul har sitt namn, inte på grund av att den är gjord i nordstaterna, utanför att de (singlarna) anledde till norra Englands hamnar och spreds på dansställena där, varav det mest kända var Wigan Casino. Det här är musik som generationer av mods har dansat till och som en del nordengelsmän hävdar aldrig gått ur modet, men om det kan man diskutera.

Musikaliskt är det här amerikansk 60- och 70-tals soul som handlar om vad den tidens soul brukade handla om, kärlek och texterna är kanske inte alltid de bästa, men det är inte texten som är viktig, utan musiken. Kan den dansas till och det kan alla numren på den här plattan, så är det ok.

De som har sammanställt den här samlingen har hittat något av det bästa man kan leta efter och visst finns det ett par nummer som inte flörtar jättemycket med en, men i gengäld finns det några riktigt bra.

Bästa låtarna är The Limes "Love a go go", The Dells "Wear it on our face", The Kittens "Ain't no more room" och Gene Chandler's "In my b0ody's house".

Jag rekommenderar den här plattan till alla som gillar gammal och/eller udda soul.

Inga kommentarer: